Tuesday, 1 November 2011

Sorry sayang.

Amboi2 tittle. 
HAHA anda jgn salah sangka.

Now i'm coming for Twitter.
Orlala sian Twitter sbb Afza tinggalkannya 1 years 9 month. Ha masa form 3 layan je berapa bln tah *tak ingat pastu hampeh. Ngeh3

Ha nak follow? Kejap ye.
Ceh awak cari AfzaKamal


Saturday, 29 October 2011

Mathematics and Science

Okay now I realize Mathematics is easier than Science.
Because Mathematics can be solved by the solution that had been given.
But Science is based on the knowledge and situation. Seriously, is driving me extremely crazy!

Monday, 17 October 2011

Cinta itu Indah tapi Mungkin Padah

Couple tu indah. Yes ramai yg ckp mcm tu.
Ok itu Afza x nafikan la tp adakah yg indah itu akn kekal selamanya kan?
Entry Afza kali ni issue tentag apa ye? HAHA tah la tp perkara yg kita lakukan bila bercouple

Money
Afza yakin pembaca blog disini kebanyakannya masih lg pelajar sebab org tua2 mana main laman sosial mcm ni. HEHE
Hep duit belanja siapa yg tanggung korang? Oh of course la parents, right?

Perempuan zaman sekarang gila harta & duit. What the?! Hoi blah kau. Haktuih! *sorry to say

        -so bila couple mesti nak message+call=DUIT
Da couple kan so mesti la rasa selalu nak dekat je then message. Sebelum malam ha mula la rindu and bla bla bla, apa nak buat? Adegan bergayut pun bermula laa. X ya nak nafikan

        -bila couple mesti nak dating+enjoy=DUIT
Arh tipu la kalau couple tp x penah dating. Bila free je mseti nak jumpa. Buerkk!
Seronok melabur DUIT ladies and gentleman?

Kebebasan terganggu
Yes bila couple tu kalau boleh semua benda kena si dia tau. BOSAN bhai

Ok mengaku.
Memang niat kita nak ambil berat & tanda sayangkan pasangan. Tp kita sedar x benda mcm ni mengongkong kebebasan peribadi kita?
Sanggup bertahan ke dgn kongkongan si dia?? Afa yakin no
Hidup x perlu dikongkong kebebasan x perlu disekat.

Stress
Pasti selalu terfikir pasangan kita adakah dia setia atau x. Perasaan membelenggu diri.
Indah sangat ke rasa mcm ni? 
Comand pun rasa mcm nak meletup je bila terfikir si dia setia ke tidak then nak menagis. Arh mati la perasan gini!
Lebih baik tak perlu nak cinta cintun 

Saturday, 15 October 2011

Kenapa Lelaki Begitu Kenapa Lelaki Begini

Hello ladies and gentleman
Kenapa ada sesetengah lelaki, yang tak nak bagitau girlfriend dia the truth yang dia dah bosan, fed up, muak dengan girlfriend dia and he wants to move on with someone else?
Lelaki tu pilih awek berambut karat berbanding girl yg berambut x karat?
Dan kenapa perempuan tu karatkan rambut? Apa kau ingat kalau buat rambut karat, kau boleh dapat muka macam Hanis Zalikha? Eww please la.
Now way. Hanis Zalikha kalau rambut karat pun lawa ok sebab dia kacukan. Korang? Korang kacukan ke? Mana adaaa. Sebab tu la tak lawa.
Lg pun cer tengok my Lisa Surihani. Mana main kaler-kaler rambut ye x? 
Kaler-kaler rambut tu da ketinggalan zaman.
Zaman da berubah dunia da maju. Zaman sekarang semua main rambut hitam.

So berbalik pd soalan, kenapa lelaki suka curang instead memberitahu yg dia da fed up dgn si gadis? Actually yeka yg lelaki tu da bosan & fed up? Well, lelaki tu mungkin takut & tamak.

Takut
Certain lelaki amat takut utk bgtau yg dia curang.
Why? Sebab dia takut kot2 da buat pilihan yg silap apabila mula curang.
Dgn kata lain lelaki curang utk 'TRY and ERROR'
Dia curang (try) bila rasa x boleh bertahan (error) dia blah. Easy concept.

Tamak
Bayangkan anda adalah seorang lelaki.
Di hadapan anda ada 2 org awek. Sorang yg alim, baik & sopan santun. Sorang lg plak yg liar, seksi & menggoda.
So karang nak pilih yg mana 1? Well kalau boleh nak dua2 an, keanapa nak buang 1?
Haha that why lah kenapa lelaki curang & pasang dua.

Why lelaki suruh girlfriend dia tutup aurat, pakai sopan santun tp dia pergi menggatal dgn awek yg free hair lg seksi?
The issuenya sekarang ni lelaki terperangkap antara nafsu. *Biasa la darah muda
Sekali awek hot tackle sure cair & bila dia tengok perempuan blond yg hot serta seksi tu, yes Afza bet tu adalah nafsu.
Bila tengok awek dia (ex) apa yg dia nampak adalah "future wife" & bila difikir2 balik "hmm future wife ni lambat lg kalau nak naughty2 pun"
Actually x semua perempuan yg seksi & x tutup aurat tu adalah liar. Nope.

Well, dalam dunia ni ada bermacam kes pasal lovey dovey ni.  Ada yg begitu & ada yg begini. Tp, Afza rasa dlm banyak2 tu mesti ada yg nak menuju ke alam perkahwinan kan?
Well kahwin ni seronok sebenarnya.
Kadang2 gaduh manja, kadang2 gurau2 kasar, kadang2 suami yg merajuk & kadang tu isteri yang pujuk.
Berkahwin adalah sesuatu stage dimana kita da di satu tahap yg berkeinginan utk hidup dgn pasangan kita dlm 1 jangka masa yg amat panjang. 
Hmm bangun pagi nampak muka si dia, terukir senyuman indah. Masuk tidur pun, nampak muka si dia & senyuman indah itu tetap terukir. Tak akan pernah rasa bosan.

Tuesday, 11 October 2011

What Superbike?!

Wohoo!
Kalau perempeuan naik SUPERBIKE???

 Afza teringin gila nak miliki. Angan2? Nope.
Ganas ke atau nampak pelik bagi perempuan? Tak kisah!
'Afza betul2 ke ni' Yah sangat inginkan! HEHE

Sejak form 5 ni banyak perkara yg Afza nak lakukan. HUHU
Keinginan superbike sejak bulan 8 lg.
Afza akan dapat miliki ke? InsyaAllah jika diizinkan tp bkn sekarang la, hmm maybe sebelum Afza umur 30 *tak perasan just nak capaikan impian

Afza teramat suka design superbike Aprilia, Ducati, Kawasaki, BMW & Honda. Waa mahal tu! But sekarang Afza tak mampu lg.
Harap2 tercapai impian Afza ni. HEHE

Meh usha2 SUPERBIKE ni





Wah superb! Akan Afza miliki salah satu.
Berangan?? At least Afza ada impian utk milikinya

Monday, 26 September 2011

H E L L O Sugar Glider

Yes SUGAR GLIDER

Alala cuteny si SUGAR GLIDER ni.
Afza teringin sgt nak ada sekor!

Ye SUGAR GLIDER bt org rasa terhibur.
Meh sini kita usha2 si comel ni



Ok comel? Huhu

Sunday, 11 September 2011

Nasi Lemak

Semestinya tertanya-tanya entry CIK GADIS kali ni *huhu perasan

Kata temanx2  "hang ni kuat makan betul la" Tak apa yang penting perut tak akan kacau orang kalau da kenyang.

Isnin barux2 ni Afza dengan member seperti biasa 6 orang include Afza pergi ke kantin.
Alangkah terkejutnya 'ramai beno orang hari ni' Ha'a agaknya semua orang rindu nak makan nasi kantin kot,yela kan tu hari pertama berada di kantin selepas sebulan tak menikmati nasi kantin.

Afza nak makan! But member Afza da bertukar fikiran bila tengok orang ramai camtu. No!
Tak ya story panjangx2 memang korang bosan kang. So far kitorang pun tinggalkan kantin tu, ditangan ada la roti yang dibeli. Afza??? Yah beli juga sebagai pengganti nasi.

Lepaking di tepi dewan sambil makan roti (terharu bagai segala)
Tetiba datang la sorang kawan member ni dengan mengistiharkan "wei sapa nak nasi ni aku beli tapi tak makan lagi" O gegirl, i like that. *gediknya bahasa
Afza nak tunggu lagi ke? Tidakx2. Rezeki bhai!

Da bosan baca? Oo sorry.
Ok3 berbalik pada tajuk entry ini.
Kami KONGSI  1 bungkus nasi lemak seramai 6 orang. Wohoo!
Afza adalah saspek yang memegang bungkus nasi lemak tu.

Can imagine?
Kami berebut rebut sambil ketawa menyuapkan nasi ke mulut & ada yang suruh tolong suapkan segala.
Haha memang comform la Afza tak kenyang tapi hari tu.
Afza tak akan lupa sampai bilax2 walaupun 2011 adalah tahun terakhir buat kami. KENANGAN!
Segalanya bermula dengan persahabatan.

Seronok dapat berkawan dengan diorang semua. Sayang hampa gedikx2 oi!
Sekalipun Afza ada  boyfriend - kekasih hati - jejaka idaman - gewe - pakwe - teman teristimewa tapi sahabat la yang paling Afza sayang selepas keluarga Afza!

Friday, 9 September 2011

Ohh Paper Science!

Yah hari ni  trial kt Perlis adalah paper science. MENAKJUBKAN

Awl pg td paper 1. Ouh okla Afza bt btl2 yakin pd jawapan. Then lps reht 9.45 utk paper 2 plak.
How?
Paper diedarkn oleh ckg yg bertugas.
Bila da dpt arahn utk buka so Afza mula belek2 soalan pd paper.
Afza selak2 paper 3 4 pages mata tiba2 je rasa nak tertutup. Wow! Hoh tidak Afza kena berjuang demi Science.

Gegaran otak mula berlaku bila soalan tu kaw2 puny susah. 
Afza kuatkn lg mata ni. Uih makin lama da x berdaya sekitar jam 11.20 menjawab.
Ohh tiba2 zZz! (lumrah pelajar)
Bila angkat kepala "ehh ehh da pukul  11.46"

Ni la first time Afza tertidur dlm dewan sambil menjawab periksa.

Thursday, 8 September 2011

Lepaking Cousin

Mlm raya pertama sepupu-2 plan nak jalan-2 esk hr tu.

Mcm-2 mall Afza dgr, semangat la bincang & minta izin mama2 diorg tp dgn syarat kami semua kena ikut pergi beraya kat rumah makcik dulu so ptg-2 sikit lepas waktu zohor baru la boleh pergi.

Mana pergi? Sabar-2 dgn kata Lisa Surihani "lek luu"
Toing toing toing! Yuhuu Sunway Carnivall Mall

Wau cuaca panas bhai! Alhamdulilah sepanjang raya tak hujan. Ni aktiviti tgh keluar kampung



Hah kami naik Rapid Penang!
Sunway Carnival Mall dkt Seberang Jaya so naik 2 la kali Rapid Penang *ngee duit raya tu
Yg ikut serta 9 people include me and 2 my brother that mean 6 my cousin.

Diorg nak tgk movie pa tah tp 18 tahun ke ats yg boleh tgk. Dlm tu cousin paling besar 22 ke 23 tah & lain2 dr form 1- form 5.
Dgn kata lain x akn la nak berpecah kot.
So lastly HANTU BONCENG jam 5.50 ptg.
Da beli tiket kami pun pusing-2 dulu cuci2 mata. Then my brother & other cousins ada la yg dibeli tp Afza *hehe simpan duit lebih afdal

Going back photo!






Raya di Kampung Ayahnda

Ohh alamak da lama x update blog ni.

Woow!
Ni la tahun pertama berada di kampung abah pd 1 Syawal (selama 17 tahun tak pernah) Ade yg trkejut? Hehe
Kampung abah dkt Sungai Bakap daerah Nibong Tebal.
Afza blik hr Ahad, dgn itu dapat gak merasa suasana & sempat berpuasa di sana.

Hi gusys nak tau x dkt kampung abah ada BAKAR LEMANG tau!
Sehari sebelum raya makcik-2 pakcik-2 sibuk utk lemang.
Afza dpt tengok cara untuk bt lemang dari mencuci buloh hinnga la lemang siap dibakar sebelum malam raya tu. Ini kali pertama dlm hidup tau.

Friday, 26 August 2011

Masyuk Di Sekolah

Hr ni dpt duit raya kat sekolah. Ok walaupun x banyak tp Afza tetap nak simpan duit raya tu tanda kenangan (tahun terakhir la katakan)

Haa paling best Cikgu Tarmizi bg duit raya kat Afza dgn Yus. SUMPAH KENANGAN!
Ok cuma kami 2 org saja sbb masa tu ada hal kena jumpa dia.

Monday, 22 August 2011

Fakta-fakta Tipikal Bulan Ramadhan

Salam Ramadhan...

Hello guys.
Baju raya da beli?
As for today, ya setiap tahun kita akan hadapi masalah yg sama di bulan ramadhan & syawal.

Memalaskan diri 
Semua benda tak nak buat dgn alasan puasa. Padahal bukan penat pun puasa2 ni, dapat pahala ada la.
So end up, masing2 pegi la buat peta ats bantal tu, then bangun bila da dekat nak berbuka.
Hai manusia2.

Warung2 tersorok yg buka pd waktu tengah hari akan mendapat sambutan daripada hari biasa
So percaya tak kalau Afza cakap warung & kedai makan kecil2 yg buka disiang hari boleh dapat sambutan yg hangat? Buktinya Afza sendiri tengok malahan yg beli tu pula si kaum Adam. Ok chop3! Kalau perempuan yg beli tak pela sebab memang dah dapat excuse dari Allah S.W.T
Apla yg nikmat sangat sampai sanggup tak puasa ni.

Drolling to the tv
TV mula menyiarkan cerita berunsurkan makanan utk juadah berbuka & kuih raya.
Afza tak paham kenapa bila nak raya & berbuka puasa kita disajikan dgn program2 macam tu lagi pun kenapa perlu berbuka dgn gemapak2 kenapa tak berbuka dgn lauk hari2 biasa?
Ok ada ke org yg follow guide kt TV tu?

The weird wayang 1 syawal
Produser & pelkon mula mempromosikan filem2 mereka dgn ayat "JANGAN LEPASKAN MOVIE TERBAIK PADA 1 SYAWAL INI. HANYA DI PANGGUG WAYANG" Seriously?! What makes you think we all should sambut Raya 1 syawal dlm panggung wayang?

Ok tamat da

Monday, 15 August 2011

Chucky the Killer Doll

Mlm ni saja belek2 kat google cair gambar kartun yg menakotkan.

Actually keinginan nak cari patung yg 1 ni, hmm cari punya cari tiba2 terjumpa la.

Begini rupanya ::CHUCKY:: 
 

Tau patung apa?? Ini dr movie
Ok movie patung ni sekitar Afza umur 6 tahun ke darjah 1, maybe dlm thun 2000 2001 mcm tu la.
 Memang best gila sbb banyak scared gitu.

CHUCKY ni sgt jahat - Bunuh manusia
MENGERIKAN!

Saturday, 6 August 2011

Budu Oh Budu

Budu? Makanan Klate

Actually Afza mmg rasa pelik dgn budu ni (maybe sbb orang Utara)
 Ok mengaku. Seumur hidup sikit pn x penah ada keinginan nak rasa budu.

Kali ni Afza da test MAKAN BUDU! Oh alamak tp rasa budu mmg best mungkin juga berkat bln Ramadhan kot.

Budu T.E.R.B.A.I.K 

Tuesday, 2 August 2011

Lelaki Berbaju Belang & Berkemeja Kotak?

Amboi tittle
Haha saja suka2 tp bkn nak menggedik!

Hmm actually entry psl ni sbb Afza mmg suka sgt2 tgk lelaki pakai t-shirt belang2 & berkemeja kotak2
Alamk sumpah mmg comel!
Urm kenapa er? Arlah alahi
Bg Afza la kan lelaki ber t-shirt belang atau berkemeja kotak ni nampak btl2 MATANG.
Sometime tu tertawan juga bila lelaki pakai mcm tu, tp tak ada la sampai fanatik kat org tu.

Ok ni beberapa model yg  Afza post utk entry psl ni

Wah3 modelny. Ckg tarmizi?! Ade yg trkjut? (Jangan salah sangka)



Ini Ahmad Irfan.. Hah knp dia yg diplih? Hehe




Monday, 1 August 2011

1 Ogos

Yah CUTI sekolah! Cewah syok la dpt cuti utk sempena sambut puasa.
Hr ni berpeluang utk update di blogger, yela selalu sgt tak berkesempatan luangkan masa di sni. Hehe

BEREHAT DI RUMAH

Sunday, 31 July 2011

Bulan Puasa Bulan Mulia

Salam Ramadhan Al-Mubarak

Ehh2 pejm clik pejm clik da nk puasa esok? Hmm cm x caye je kn skejp sje thun demi thun
Yes! Sprti blogger2 lain, aku jga ingn update psl ramadhan.

Bila bln puasa org pn mla la sbuk pkir psl raya kn.. Ha mmg da lumrh mnsia cmtu.




Saturday, 9 July 2011

Debaran

Ouh x lama lg parents kena dtg sekolah utk sign kad pelaporan

Oo tidak!
Takut er nanti kena mrh. Ma yg akn dtg skolh, huh nantikan la bila ma da tgk result.
BTW kenapa takut? Ya iyala still ada lg subjek yg fail.

Wednesday, 6 July 2011

Lesson Study

Sir Sufian say 'Nanti 12.40 you Afza, Syazwani, Afiqah, Farahany, Suriana ke Bilik Seminar untuk Bahasa Inggeris sebab nanti ada guru cemerlang dari SMK Arau nak mai tengok. Tak lama pun sampai 1.20 ja. Ok yang mana sir pilih ni nanti kamu p tau,jangan tak p pula. 5 ERT ada juga tak ramai pun'

Bila lngkah msk alahi ckg2 BI sumny? Ishh4 cuakny rse.
Alamk 1 mja hny 2 org?! Kami 5org, nampkny slah sorg hrus BERseorngn
Waa yg lain mngmbil tmpt aku pn sorg2 dgn dihdapn.. Okla tu kn tibai jla.

Acaranya???
Mmm x dla sush mana pn, soaln mmg snang sgt agkny mngah rendh pn bole jwb kot.
Dimlakn laa dgn sesi mlihat video clip.
Then bla3 soaln diajukn hbis dijwb.
Lps tu krtas diedar utk mmbt llu dibincg.
Mudahkan?

Dlm Bilik Seminar adla photografy, Teacher Fazilah mmg hobiny.
Hah ini dia!









Separuh Tenaga Pengajar BI SMK Kuala Perlis 
Hadapan kemeja kelabu : Mr Supri from SMK Arau


Cuti-cuti

Hi buddyz.
Lama da kan tak ada entry baru dr Afza
Ok hr ni Afza update 1 entry bt CIK GADIS

Yeay2 hr ni tak pergi sekolah! Tp bkn malas nak pegri ye, ada appoiment dgn doktar kat hos.
Alahi sayangnya tinggal sekolah walaupun sehari. Bermakna hr2 persekolahan utk hidup Ku.
Orlaa hr ni ada subjek yg Afza suka tp da tertinggal bt Rabu 6 July

I MISS!

Wednesday, 29 June 2011

At 1 Night

Enjot the last night

Smlm kuar dgn kwn2 pegi mkn, huh 1st time dlm hdup tu.. Jgn ckp KOLOT suda
Yela sblum ni mana pnh & mmg hrapn la kalu parents bg kuar yah sbb parents Afza x ske ank2 jd sosial mcm zmn skrg sprti kte tgk ape tjdi.
Tp bkn main sush lg ma abh nk bg tp Afza pegi dgn keiznan ma abh.
Yah pegi mana? Mkn steambot dkt Kangar.
Perhh mmg best r.. Cewah bru 1st time kuar mlm KAMI BUKAN SOSIAL

Ok ktorg pegi abg Hajar yg antrkn, smuany 5 org tmsk la dgn si Hajar & Hajar bwa ank buah nme Umairah umo bru 4thun.. Comel Umairah pndai dia bckp.

Sronk bkn main lg pstu alamk dompt x bwa da la duit Yus pn Afza tlg simpnkn! Mse tu nk mmg x sempt da kalu nk blik ruma, hmm.
Haha lwak btl plan pny plan tp dompt trtggal.
Kt dlm keta hah kira sorg persorg duit yg ade.. Lastly kira pny kira agkny bole r kot sbyk RM 54
By the way steamboat ni utk sorg RM10 tunai, mkn la byk mana pn hrga da pn tetp tp kalu x hbiskn mknan yg kita amik tu hah akn dicas mngkut jnis mknan.. Uih apsal jd gtu r kalu x hbis mkn kna cas?

Bila da smpai *ramai orang meja yang kosong hanya tinggal 1
Ok best la jgk steambot dia cmeny agk pnas sbb pkai arang utk rbus sume2 tu.
Layan je mkn.. K.E.N.Y.A.N.G





Sunday, 26 June 2011

Kelas oh kelas

Bila weekend Cikgu Tarmizi adakan kelas Geografi.
Bkn di sekola lah tp kat pantai.
Hmm katanya "baru la semangat nak belajar bila buat di luar"
Ok kelas ni bkn ramai mana pun yg dtg. HAHA biasa la nama je kelas tupp pelajar2 Yaallah!

Hah ptg td contanc punya contanc yg lain2 ouh ramainya tak nak pergi. So Afza pun nekad juga nak ikt diorg sbb mungkin juga Afza sorang yg akn ada nanti.
Tp last minute ayh nak hantar juga, then siap2 & call la sorang member namanya Fiqa sbb nak ajk dia.

Stret to the point.
Ok bila da sampai.

Fiqa : Wei Aida tak nampak sapa pun. Cikgu pun
Aida : Ha'a la kan, aduhi. Tapi cikgu kata ada kelas hari ni
Fiqa : Sia2 la kalu kita mai 

-JALAN SIKIT-

Aida : Ehh tu cikgu baru sampai 
Fiqa : Tak nampak orang lain 
Aida : Ish takan kita 2 saja adurh malunya nanti nak belajar apa kalau kita 2. Jom balik oi. Segan doh
Fiqa : Arlah jom jla kita p dekat cikgu
Aida : Ha okla jom

Da sampai kat cikgu mmg comform la kami 2 saja yg ada.
Cikgu mengajar kami 2 jla. HEHE
Ok by the way mmg dpt focus sgt2 kalau tidak kerjanya sembang

T.E.R.B.A.I.K


Tuesday, 21 June 2011

Cinta Kepada Allah S.W.T

Entry Afza yg psl cerita terbaru ni la. Tau kan dkt TV3 tu.


Walaupun cerita ni baru ditayangkan sekali tp jln cerita mmg da dpt faham sikit2.
Mungkin cerita ni banyak bt org rasa bertapa besarnya seorg perempuan CINTA KEPADA ALLAH. Cintanya terlalu agung kepada sang Tuhan

By the way remaja2 zaman sekarang patut amik iktbar dr kish ni.
Hmm tau kenapa?
 [AARON AZIZ aka IRFAN IKMAL] dlm nak tackle si Amni tp ada ke Amni layan Irfan?
Kerana teguhny cinta dia kepada Allah & sikit pun dia tak endah pada Irfan. Itu tak bermaksud dia kolot dlm mengenal kaum Adam.

Wanita2 luar sana hargailah kesucian :: anak dara :: yg belum lg memegang status ISTERI yg SAH
Sejahat mana lelaki tu kaki perempuann, dia tak akn nak seorang perempuan yg bkn lg :: anak dara :: utk dibuat isteri.
Jd sebagai perempuan kita wajib amik berat tentang ni.
 Tak ya nak bangga sgt bila ada lelaki cuba nak dekati diri kita. 

1 part Afza kagum bila si Irfan ni ckp "perempuan macam ni la yang aku nak cari" (Bila dia tak dpt nak tackle Amni sbb Amni tak layan) Di sini da ternyata kan?


Monday, 20 June 2011

Pengorbanan Bermula

Amboi tajuk! HAAHA

TERBAIK punya ayat bila abru dpt surat KELAS TAMBAHAN FASA KE 2 ohh Tuhan!
Bermulanya tarikh 20 Jun-27 July semua pelajar tingkatan 5 SMK Kuala Perlis akn mendapat ilmu tambahan dr cikgu2 misahli. Ho cewah!


Habis sekolah 2.40 lps tu sambung plak pkl 3-4.30. Wohoo kenapa awal sgt blik er??
Mak ai cikgu2 ku sayang.

So solat, mandi, makan, bagaimana?
Psl solat kat sekolah tu mmg da ada surau, hmm just bawa telekung kalau tak nak gna yg sekolah & tak jd masalah bt kitorg.
Tp kat mana mau mkn?! Nak balik rumah mmg tak sempat la.
Afza ni pergi sekolah ayah hantar & balik sekolah ma amik then kalau nak tunggu ma saja mmg lingkungan 10-30 mnit so nampak sgt la ddk dpn bas stop da ckup masa.
Afza ni WAJIB mkn nasi bila sampai saja rumah, kalau tidak subhanaAllah!
Dlm sehari at least Afza mkn nasi 2 kali. Ok dr sini nampaknya Afza kena la sabar atau tahan lapar sekejap. Ehh mampukah org mcm Afza ni dpt bertahan? Kata kwn2 Afza ni kuat mkn. Hah yeka? Mana adla.
Demi berjuang utk SPM Afza sanggup relakan diri.

Sy akan setia bersamamu abang buku!                                     

Thursday, 16 June 2011

Keranamu Mr Jeng3

Hah siapa tu?
Woo peliknya bunyi.

Hah Afza suka Mr Jeng3!
Bkn kerana paras rupa tp kerrna engkau la Afza semakin kuat utk belajar dan juga berubah diri.
Setelah pertegahan bln 5 Afza semakin bergerak focus dlm kelas.
Kekuatan utk lulus dlm exam semakin berkobar-kobar bila tgk Mr Jeng3.

Haha jgn ada yg nak cemburu plak!

Wednesday, 1 June 2011

Benar Ke Cinta Remaja Tu?

This is the first time in my life
I know what life mean
Yes, this is a matter had make me realise
That life doesnt full of happiness
We can always get what he want
Doesnt always at top as life is like a wheel
Sometime we have to feel pain to coluring our life
Then we know that life has a thousand meaning
Just we dont know!

Sakit dilukakan
Sakit dibiarkan begitu tanpa ada apa-apa kata 
Sakit mencintai seseorang yang tak ada perasaan yang hanya tahu membohongi dengan janji-janji bodoh
Sekarang sy terpaksa pura-pura gembira, tenang bila tengok, tak ada rasa cemburu tapi hakikatnya itu semua hanya nak menutup kelemahan hati & Tuhan saja mengerti
Kenapa seorang insan yang bergelar ADAM sanggup buat macam tu?!

Kalau boleh diputarkan balik masa sy tak nak kenal awk, tak nak tahu nama awk & tak mahu penah jumpa awk!
Sejak dari ni baru sy tahu jangan mudah untuk beri KEIKHLASAN CINTA pada insan yang bergelar lelaki ketika status memakai pakaian sekolah..

Apa yang nak dicakapkan remaja2 tak yah nak excited bila rasa dicintai oleh bukan muhrim, sebab itu  mainan sebelum berjaya mencapai cita-cita

Sangat menyesal serahkan cinta pada kamu sebab kamu tak pernah nak menilai disebabkan kamu muda.

Ini pendapat Afza ok..
 So kalau siapa yg rasa statement ni salah, ha terserah korang sbb ni blog Afza suka hati Afza nak update apa pn!

Tuesday, 31 May 2011

Cikgu BARU?! OMG

Ok kelas kitorang 5B baru digantikan dgn cikgu baru masa bln 4 last month. Tah la kenap dgn cikgu lama, tp still ada kat sekolah lg.
Cikgu ni mengajar Geografi.
Ok nama cikgu baru tu  Mohd Tarmizi B. Rosle 

Sebelum cikgu mengajar lg dia la yg jaga kitorang masa pergi lawatan ke Sungai Petani, so that mean da kenal la sikit2 dgn Cikgu Tarmizi ni.
Perh cayalah masa mengajar mmg beza sgt berbanding kat luar!
Cara cikgu ni mengajar mmg x faham masa awal2, da tu lps lama2 Afza semakin memahami apa yg tercatat pd whiteboard & apa perkataan yg keluar dr mulut cikgu. HEHE

Cikgu tu arla2 nerd gitu. Huhu *jangan marah cikgu
Yes cikgu tu cikgu muda kat sekolah. Ok mengaku ada student yg minat CikguTarmizi ni tp kelas kitorang TAK!

Hmm siapa2 yg baca entry ni mesti teringin nak tgk mcm mana cikgtu an?
Haa amik ni.. HEHE


 Ok yg atas motor tu la Cikgu Tarmizi